Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, rozpływający się w ustach, sycący sernik z dodatkiem polewy karmelowej i chrupiących solonych orzeszków ziemnych ... polecam z czystym sumieniem :-)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 151
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 151
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Spód ciasteczkowy: Herbatniki nalezy zmielić w maszynce do mielenia, lub utrzeć wałkiem na "piasek", dodać stopione, przestudzone delikatnie masło, dokładnie wymieszać. Mokry "piasek" wysypać na spód wysmarowanej tłuszczem blachy (25 x 30cm), docisnąć i odstawić. Masa serowa: (wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej) W misce utrzeć twaróg z serkiem mascarpone i cukrami do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jajku, krótko (aby za mocno nie napowietrzyć masy) po każdym ubijając. Masę wylać na spód ciasteczkowy, wyrównać. Do piekarnika na spód wstawić naczynie żaroodporne z wodą. Sernik piec ok. 60-90 min. w temp. 160 stopni. Przez pol godz. studzić w uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić. Polewa karmelowa: W garnku ugrzać masę kajmakową z masłem, wymieszać dokładnie. przestudzić. Polewę wyłozyć na wystudzony sernik, wyrównać. Posypać pokrojonymi orzeszkami solonymi i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
Smacznego :-)