Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik a'la tiramisu w swoim smaku przypomina najsłynniejszy włoski deser. Jednak sposób w jaki został zrobiony jest iście sernikowy. W efekcie otrzymałam niezwykłe ciasto. Fani tiramisu i serników się nie zawiodą, tak samo jak miłośnicy szybkich ciast.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 950
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 950
Składniki
Sernik ucieram wraz z cukrem na puszystą masę. W 50 ml zimnej wody rozpuszczam żelatynę. Odstawiam, aby napęczniała. Po 10 minutach żelatynę lekko podgrzewam. Lekko ciepłą śmietanę ostrożnie dodaję do sera. Mieszam. W 200 ml wody rozpuszczam kawę rozpuszczalną. Dodaję likier amaretto. Na dnie tortownicy układam biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Na biszkoptach układam połowę sernika. Chłodzę przez 15 minut w lodówce. Następnie układam na serze biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Następnie układam pozostałą połowę sera. Posypuję kakałem. Ciasto chłodzę w lodówce przez 3 godziny.
Zapraszam na mojego bloga !