Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik a'la tiramisu w swoim smaku przypomina najsłynniejszy włoski deser. Jednak sposób w jaki został zrobiony jest iście sernikowy. W efekcie otrzymałam niezwykłe ciasto. Fani tiramisu i serników się nie zawiodą, tak samo jak miłośnicy szybkich ciast.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11030
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11030
Składniki
Sernik ucieram wraz z cukrem na puszystą masę. W 50 ml zimnej wody rozpuszczam żelatynę. Odstawiam, aby napęczniała. Po 10 minutach żelatynę lekko podgrzewam. Lekko ciepłą śmietanę ostrożnie dodaję do sera. Mieszam. W 200 ml wody rozpuszczam kawę rozpuszczalną. Dodaję likier amaretto. Na dnie tortownicy układam biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Na biszkoptach układam połowę sernika. Chłodzę przez 15 minut w lodówce. Następnie układam na serze biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Następnie układam pozostałą połowę sera. Posypuję kakałem. Ciasto chłodzę w lodówce przez 3 godziny.
Zapraszam na mojego bloga !