Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do upieczenia tego sernika, był przepis od znajomej z NK. Składniki pozmieniałam. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Kurczak zapiekany w kapuście to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przyg...
Odsłon: 26
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 82
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 117
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku. Przesiewać maki z proszkiem i już mieszać łopatką. Przelać do blaszki 30x40 , wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 20 min. w 175*. Na jasno, bo będzie jeszcze pieczone z serem. Zdjąć papier i ostudzić. Z powrotem przełożyć na tą samą blaszkę z papierem.
Biszkopt posmarować dżemem.
Bakalie wymieszać z mąką.
Zmiksować ser z cukrem, potem jogurtem.Dodawać po jajku i zmiksować. Przesiać do tego budynie i zmiksować. Na koniec wmieszać bakalie. Przelać do blaszki.
Piec ok. 50-60 min. w 175 *.Wyłączyć piec i potrzymać z pół godz.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z kajmakiem. Kajmakiem posmarować sernik i posypać migdałami.