Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do upieczenia tego sernika, był przepis od znajomej z NK. Składniki pozmieniałam. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20586
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2270
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 34
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20586
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2270
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 34
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku. Przesiewać maki z proszkiem i już mieszać łopatką. Przelać do blaszki 30x40 , wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 20 min. w 175*. Na jasno, bo będzie jeszcze pieczone z serem. Zdjąć papier i ostudzić. Z powrotem przełożyć na tą samą blaszkę z papierem.
Biszkopt posmarować dżemem.
Bakalie wymieszać z mąką.
Zmiksować ser z cukrem, potem jogurtem.Dodawać po jajku i zmiksować. Przesiać do tego budynie i zmiksować. Na koniec wmieszać bakalie. Przelać do blaszki.
Piec ok. 50-60 min. w 175 *.Wyłączyć piec i potrzymać z pół godz.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z kajmakiem. Kajmakiem posmarować sernik i posypać migdałami.