Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do upieczenia tego sernika, był przepis od znajomej z NK. Składniki pozmieniałam. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5467
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9290
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 162
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5467
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9290
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 162
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku. Przesiewać maki z proszkiem i już mieszać łopatką. Przelać do blaszki 30x40 , wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 20 min. w 175*. Na jasno, bo będzie jeszcze pieczone z serem. Zdjąć papier i ostudzić. Z powrotem przełożyć na tą samą blaszkę z papierem.
Biszkopt posmarować dżemem.
Bakalie wymieszać z mąką.
Zmiksować ser z cukrem, potem jogurtem.Dodawać po jajku i zmiksować. Przesiać do tego budynie i zmiksować. Na koniec wmieszać bakalie. Przelać do blaszki.
Piec ok. 50-60 min. w 175 *.Wyłączyć piec i potrzymać z pół godz.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z kajmakiem. Kajmakiem posmarować sernik i posypać migdałami.