Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny pieczony sernik bananowy.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5556
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 96
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5556
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie składniki na spód zagnieść i schłodzić przez 30 minut. Po tym czasie dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wgnieść w spód, ponakłuwać widelcem i piec około 15 minut w temperaturze 190ºC (lub krócej, do lekkiego zbrązowienia).
Banany rozgnieść lub zmiksować blenderem, dodać do reszty składników, zmiksować (nie ma potrzeby ubijania białek oddzielnie). Wlać na podpieczony spód. Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC (można w czasie pieczenia przykryć folią od góry). Gotowy sernik jest ścięty od góry i sprężysty pośrodku. Po ostudzeniu schłodzić przez 3 godziny w lodówce lub najlepiej przez całą noc.