Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo smaczny puszysty sernik.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4652
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9599
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3082
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 712
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4652
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9599
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3082
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 712
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe części. Jedną część rozłożyć na blaszce a drugą schować do zamrażalki.
Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy drobno pokroić i wymieszać z masą serową. Masę wyłożyć na ciasto. Z białek ubić sztywną pianę a później dodać cukier - dalej ubijać, aż piana zgęstnieje. Wyłożyć na warstwę serową - brzoskwiniową, rozsmarować. Na pianę równomiernie zetrzeć na grubej tarce zamrożone ciasto.
Piec 40 - 45 min w temp. 180-200 'C