Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przymiarka do świątecznego sernika. Pyszny, delikatny i puszysty, po prostu rozpływa się w ustach. Może się skusicie i też taki upieczecie do niedzielnej kawki, będzie idealny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1123
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4256
Składniki
Uwaga !!! Jeśli będziecie mieli problem z odmierzeniem 2/3 cukru do białek z 2/3 szk cukru ogólnego zostawcie po prostu 3 łyżki do białek a reszta do żółtek. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą i nagrzać piekarnik do 180 stopni. Białka oddzielić od żółtek. Do miski wlać żółtka i 2/3 części cukru, utrzeć aż cukier się rozpuści. Wsypać budyń i wlać sok z cytryny, wymieszać. Dodać twaróg i mascarpone, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę w trakcie ubijania dodawać cukier. Gdy piana będzie gotowa dodać część do masy serowej, wymieszać delikatnie i dodać resztę piany, wymieszać. Na dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkopty i wyłożyć masę sernikową. Tortownicę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec sernik 30 minut a potem zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec kolejne pół godziny. Po upieczeniu sernik wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach i utrzeć lukier, którym polać zimny sernik. Na koniec udekorować posypką, wstawić sernik do lodówki i kroić po ścięciu się lukru.