Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22438
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 489
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22438
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 489
Składniki
Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut. Zostawić w piekarniku do wystygnięcia. W mniejszej formie bardziej urośnie. Można zrezygnować z mleka.