Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 183
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 271
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 371
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 183
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 271
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 371
Składniki
Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut. Zostawić w piekarniku do wystygnięcia. W mniejszej formie bardziej urośnie. Można zrezygnować z mleka.