Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4311
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4311
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6701
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13811
Składniki
Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut. Zostawić w piekarniku do wystygnięcia. W mniejszej formie bardziej urośnie. Można zrezygnować z mleka.