Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dukana - najlepszy i najprostszy!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414139
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414139
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2242
Składniki
Żółtka z pokruszonym słodzikiem ubić, następnie dodać ser cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka, dodać aromat, budyń i mleko - miksować jeszcze chwilę. Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Sernik piec w temperaturze ok 150stopni 80-90 minut. Zostawić w piekarniku do wystygnięcia. W mniejszej formie bardziej urośnie. Można zrezygnować z mleka.