Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
ciasto:35 dag mąki tortowej,20dag margaryny,1 jajko,13 dag cukru pudru,1/2łyżeczki proszku do pieczenia-zagnieśc jak kruche ciasto,ale najpierw zmiksowac razem palmę,jajko i cukier i dopiero dodac do mąki.Upiec 2 placki,są cienkie i mogą się kruszyc,ale nie należy się przejmowac.
Masa serowa:1kg sera,10dag palmy,10 dag masła,2 szkl cukru,2-3 jaja,2 cukry waniliowe,2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ser zmielic.Cukier i masło z palmą i jajkami utrzec,dodac ser i cukier waniliowy,gotowac aż zrobi się płynna masa,mieszac cały czas.Jak będą się na serze ukazywały bańki dodac mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody i cały czas mieszac.Ciepłą masę wylac na placek,przykryc drugim,docisnąc,pozostawic do ostygnięcia.Placek jest najlepszy na drugi-trzeci dzień.