Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik gotowany, z brzoskwiniami, herbatnikami i czekoladą
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5366
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5366
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Masę wlewamy do garnka i podgrzewamy cały czas mieszając. Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Gdy masa serowa będzie jednolita, wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy na kawałki. Syrop gotujemy, następnie dodajemy żelatynę, i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Blachę wykładamy połową herbatników. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Posypujemy brzoskwiniami, zalewamy syropem. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, przykrywamy resztą herbatników. Czekoladę łamiemy na kawałki. Razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli czekolada jest zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Roztopioną czekoladą polewamy herbatniki.