Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany to klasyczna i niezwykle smaczna propozycja dla miłośników deserów. Jest to wyjątkowa wariacja na temat tradycyjnego sernika, który zyskuje zupełnie nową konsystencję i delikatny, kremowy smak dzięki procesowi gotowania. To doskonały wybór dla tych, którzy szukają czegoś innego i chcą zaskoczyć swoich bliskich na specjalne okazje lub po prostu cieszyć się wyjątkowym smakiem na co dzień. Przygotowanie sernika gotowanego nie jest trudne, a efekt końcowy na pewno wynagrodzi Twoje starania. Wypróbuj przepis na sernik gotowany, a z pewnością stanie się on jednym z ulubionych deserów Twojej rodziny i gości. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej. Przepis na formę 25x38 cm.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5087
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5087
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Składniki
Budynie rozpuścić w mleku, dodać do nich jajka i całość dokładnie wymieszać. W garnku rozpuścić masło, wsypać cukier i podgrzać, cały czas mieszając. Zmniejszyć moc palnika, dodać ser i cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło. Na koniec wlać budynie z jajkami, dokładnie wymieszać i gotować ok. 10 minut aż masa zgęstnieje. Formę wyłożyć biszkoptami i wylać gorącą masę serową. Całość wystudzić. Galaretki rozpuścić w ok. 1l gorącej wody, wystudzić do lekkiego stężenia. Na wystudzony sernik wyłożyć owoce i zalać galaretką. Ciasto włożyć do lodówki na min. 2h, najlepiej na całą noc. Sernik jest rewelacyjny :-)