Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie miał wyjść typowy sernik na zimno, ale jak to w życiu bywa...przychodzimy do domu, a tu co? Biszkoptów niet! No to co...biszkopt trzeba na szybko zrobić, bo zaraz goście...uff! I się udało :D
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 25
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 106
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 83
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 303
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 25
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 106
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 83
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 303
Składniki
Biszkopt: Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajko wbijamy do miski i ubijając wlewamy odrobinę gorącej wody. Dalej ubijając stopniowo wsypujemy cukier do momentu, kiedy masa zacznie gęstnieć. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, do niej wylewamy ciasto i zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Usuwamy papier do pieczenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Lekko studzimy. Ser przekładamy do miski i ucieramy na gładko z cukrem malinowym. Do masy serowej, cały czas mieszając, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wyrabiamy. Masę serową wylewamy na biszkopt znajdujący się w tortownicy. Ciasto przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Masa gruszkowa: Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem z cukrem na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka, dodajemy żelatynę i gotujemy do całkowitego rozpuszczenia w gruszkach. Studzimy i wylewamy na masę serową.