Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik Isaura znalazłam w zeszycie mojej mamy. Jest to jedno z tych ciast, które bardzo często gościły na naszym stole kiedy byłam dzieckiem ;) Bardzo je lubię bo łączy ze sobą sernik i ciemne, ucierane ciasto. Stanowi super alternatywę dla klasycznych serników.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 101
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2818
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 693
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 101
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2818
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 693
Składniki
Wymiary formy 37 x 24 cm Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy. Dodajemy wodę, cukier, cukier wanilinowy oraz kakao i gotujemy 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
Rozdzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy dodajemy żółtka i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy kakaowej dajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, ucieramy. Następnie na niskich obrotach miksera ucieramy ciasto i stopniowo dodajemy całą pianę.
Przygotowanie masy serowej zaczynamy od utarcia żółtka z połową cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej drugą połowę cukru ubijając aż cukier się rozpuści, a piana będzie szklista. Do żółtek dodajemy ser i serfix/budyń. Krótko ucieramy, tylko do połączenia składników. Następnie do sera dodajemy stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia.
Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego ;)