Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na czekoladowym spodzie z kokosową nutką na wierzchu, nic dodać nic ująć, po prostu pysznie. Przepis wzięłam od molki7777 z portalu mojeciasto pl, z moją modyfikacją.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 422
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Składniki
Formę do pieczenia (38x23 po dnie) nasmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Spód: Margarynę rozpuść dodaj cukier, kakao i wodę, wymieszaj dokładnie i odstaw do ostygnięcia. Gdy masa czekoladowa ostygnie dodaj żółtka i powoli ucieraj mikserem na gładko. W miseczce wymieszaj sobie mąkę z proszkiem do pieczenia i pomału dosypuj do masy z żółtkami. Zmiksuj na gładko. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy czekoladowej, delikatnie wszystko wymieszaj i przełóż do formy do pieczenia.
Masa serowa: Jeśli używasz zwykłego sera białego trzeba go zmielić jeśli kremowego przełóż do miksera dodaj żółtka, cukier i margarynę i utrzyj na gładko. Następnie dodaj mąkę i dalej ucieraj. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy serowej. Delikatnie wszystko wymieszaj. Wykładaj na ciasto czekoladowe dużą łyżką, delikatnie by nie "zapadło się". Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra-dół) i piecz ok. 55 min. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku (uchylone drzwiczki) do wystudzenia.
Składniki na polewę wkładamy do garnka, podgrzewamy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia, ściętą wykładamy na ciasto rozsmarowując równomiernie, posypujemy kokosem i wkładamy do lodówki. Najlepiej na całą noc lub dłużej. Smacznego. Do niedzielnej kawy z rodziną w sam raz :-)