Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste. A przede wszystkim magiczne :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Kruszymy biszkopty.
Ser śmietankowy miksujemy z budyniem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Następnie dodajemy maliny i jagody - miksujemy. Na koniec wbijamy jajka. Chwilę miksujemy. Czekoladę siekamy na drobniutkie kawałeczki i mieszamy ze wszystkim.
Masę serową wylewamy na biszkopty.
Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika, pieczemy ok. godziny. Sernik powinien być wilgotny w środku, więc tu pomijamy metodę "suchego patyczka" :)
Kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i ekstraktem lub cukrem waniliowym. Polewę wylać na sernik i zapiekać jeszcze jakieś 10 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu wkładamy do lodówki. U mnie na całą noc :)