Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik kajmakowy"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 363
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 363
Składniki
Orzeszki i herbatniki drobno zmiel. Dodaj roztopione masło, wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Zmiksuj. Następnie dodaj połowę masy kajmakowej oraz mąkę ziemniaczaną, utrzyj na gładką masę. Przelej ją na ciasteczkowy spód. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Wystudź w uchylonym piekarniku a następnie wstaw do lodówki na min. 4 godziny.
Do pozostałej masy kajmakowej dodaj orzeszki, wymieszaj. Masą posmaruj wierzch sernika. Rada. Kajmak możesz zrobić sama, gotując przez 4 godziny puszkę słodzonego mleka skondensowanego.
(bez czasu oczekiwania): 30 minutŹródło: Świat i Ludzie