Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik. Łatwy i niedrogi :)
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 284
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 43
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 284
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 43
Składniki
Do śmietany wbić jajka i chwilę ubijać mikserem, by powstała jednolita masa.
Do zimnego mleka wlać śmietanę i gotować10 minut. Powstały ser osączyć na sitku.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać po trochu ostudzonego sera. Powinien powstać jednolity, puszysty krem.
Podzielić go na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej bakalie.
Dno dużej formy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę - najpierw kakaową, potem bakaliową.
Włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ułożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką.