Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Herbatniki pokruszyć i połączyć z przestudzonym stopionym masłem. Spód tortownicy (28 cm ) wyłożyć papierem, a boki wysmarowane tłuszczem, wykładamy herbatniki i mocno docisnąć. Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowy, budyniem. Na koniec dodajemy po jednym jajku. Gdy wszystko będzie już zmiksowane dodajemy kwaśną śmietanę oraz przestudzone ekspresso i mieszamy już ręcznie. Gotowa masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wyrównujemy łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 15 minut, następnie zmniejszamy piekarni do 150 stopni i pieczemy ok. godziny. Po upieczeniu pozostawić sernik do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Ostudzony sernik polać polewą.
Przygotowanie polewy Czekoladę rozpuścić w mleku z dodatkiem masła.