Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5740
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 14888
Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5740
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 14888
Składniki
CIASTO KRUCHE. Przesiać przez sito mąkę i prowzek do piczenia. Dodać masło i powiekać nożem do połączenia składników. Wbić jaja i żółtka, dodać cukier i zagnieść ciasto.
Ciasto zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na 2-3 godziny.
MASA SEROWA. Ser zmielić maszynką dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę. Do zmielonego sera dodać żółtka, budyń, cukier, cukier wanilinowy, olej, mleko i wszystko dokładnie zmiksować. Następnie sparzyć rozynki i skórkę pomarańczową, osuszyć. Do masy dodać pianę, rozynki i skórkę i delikatnie wymieszać do połączenia składników.
KRUSZONKA. Do miski wszypać cukier, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i wrzócić masło w temperaturze pokojowej. Następnie kruszonkę należy uformować palcami.
Formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki i rozprowadzić je na spodzie i brzegach formy. Wlać masę serową i posypać kruszonką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (najlepiej z termoobiegiem). Ciasto przykryć papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia.