Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokos, to konieczne wypróbujcie ten przepis. Sernik jest delikatnie kokosowy, smak kokosa nie jest bardzo wyczuwalny. Może zrobicie na święta? Piekłam w tortownicy 25 cm.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Twaróg trzykrotnie zmielić. Można też użyć sera z wiaderka. Jajka ubić z cukrem, dodać do zmielonego sera. Następnie wsypać obie mąki. Wlać mleczko kokosowe (przed dodaniem wymieszać mleczko w puszcze) i roztopione i przestudzone masło. Wszystko razem zmiksować do połączenia składników. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
Gotową masę serową przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Papier układam na dnie tortownicy, boki smaruję masłem. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni, 70 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia.
Kiedy sernik wystygnie, udekorować go polewą i wiórkami kokosowymi. Śmietankę podgrzać, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni.