Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik kokosowy z malinami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
ok. 90 minut.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, zetrzeć z niej skórkę. Jajka ubić ze szczyptą soli, białym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać skórkę cytrynową i mleko kokosowe. Porcjami dokładać twaróg. Do masy serowej wsypać proszek budyniowy i dobrze całość wymieszać mikserem.
Tortownicę o śr. 24 cm posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę masy serowej. Posypać ją 30 dag malin i przykryć resztą masy serowej. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Po 60-65 minutach pieczenia wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi oraz brązowym cukrem. Piec jeszcze 15 minut. Wystudzony sernik udekorować pozostałymi malinami.
Masa serowa niestety lubi opaść. By temu zapobiec, trzymaj upieczony sernik jeszcze przynajmniej 30 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.Źródło: Życie na gorąco