Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze strony "My man's kitchen...Food & Photography". Polecam, fantastyczne przepisy i jeszcze lepsze zdjęcia. A sam sernik pychota :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22887
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22887
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Składniki
SPÓD: biszkopty zmielić na drobne okruchy i dodać rozpuszczone wcześniej masło z cukrem. Następnie wylepić nią spód i boki (do połowy) tortownicy, o średnicy 22 cm.
MASA SEROWA: twaróg zmiksować z jogurtem i cukrem, dodając pojedynczo jajko i stopniowo miksując. Na koniec wsypać wiórki i proszek budyniowy oraz sok z cytryny. Tak przygotowaną masę wylewamy na spód tortownicy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 70 min. w temp. 165'C. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia.
MUS CZEKOLADOWY: 200 ml śmietany kremówki zagotowujemy, ściągamy z ognia i dodajemy czekoladę, kakao oraz cukier. Wszystko dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Pozostałe 300 ml śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy żelatynę,którą wcześniej rozpuściliśmy we wrzątku. Za pomocą szpatułki delikatnie wlewamy śmietankę do wystudzonej masy czekoladowej wszystko razem łączymy. Na koniec wylewamy na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki na całą noc. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!