Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kremowy, delikatny, puszysty. Idealny nie tylko na święta al i na co dzień. Bardzo prosty i szybki. Przepis pochodzi z bloga Obżarciuch.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20597
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2290
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 44
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20597
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2290
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 44
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na puch, następnie porcjami dodajemy biały ser, proszek do pieczenia i budynie. Cały czas miksując strumieniem dodajemy mleko i olej.
Na końcu do masy dodajemy ubite białka czyli białka ubijamy na sztywno i nie przerywając ubijania dodajemy cukier. Ubite białka delikatnie łączymy z masą.
Bardzo dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp.170'C przez około 1 godzinę i 20 minut. Po godzinie sernik można przykryć papierem do pieczenia aby się nie przypalił z wierzchu. Po upieczeniu ciasto studzimy w piekarniku uchylając dzwiczka. Smacznego !!!
;-D
;-)))