Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK BEZ PIECZENIA i tylko 5 składników. Robi się tak szybko i prosto że każdy da radę. A smak nieziemski. To nasz letni hit, który na perno i Wam zasmakuje.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Tortownica 20 cm, spód wyłożony papierem. Spód. Rozpuść masło i przestudź. Ciastka zmiksuj w blenderze na piasek, a następnie wymieszaj z roztopionym masłem. Na dno tortownicy wysyp ciasto i ugnieć. Odstaw do lodówki na czas przygotowywania masy sernikowej.
Limonki dokładnie umyj, wyparz i osusz. Zetrzyj skórkę z czterech limonek,a potem wyciśnij z nich sok, powinno być 150 ml soku. Zmiksuj mascarpone z mlekiem skondensowanym i otartą skórką. Pod koniec miksowania dolewaj sok z limonek, miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelej do tortownicy, wyrównaj i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc.
Gotowe :)