Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno malinowy, idealny na upały.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12125
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12125
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej wody i ostudzić. 200g śmietany ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem wanilnowym. Dodać ubitą kremówkę.
Maliny zmiksować i dodać do masy serowej. Do ostudzonej galaretki dodać sok i skórkę cytrynową. Następnie połączyć z masą serowo-malinową.
Tortownicę o śr. 26cm wyłożyć biszkoptami, przelać do niej masę i wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Przed podaniem udekorować pozostałą ubitą śmietaną i malinami.