Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy. Mango podbija smak.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Spód Herbatniki mielimy, masło rozpuszczamy z czekolada. Mieszamy masło, czekoladę oraz herbatniki. Wykładany spód tortownicy 26cm. Wkładamy do lodówki.
Ser miksujemy ze śmietanka. Dodajemy pulpę z mango, miksujemy. Na koniec dodajemy mascarpone oraz kilka kropel ekstraktu waniliowego.
Żelatynę zalewany woda. Odstawiamy aż napęcznieje, następnie podgrzewany do rozpuszczenia. Dodajemy 2 łyżki masy sernikowej i mieszamy. Dodajemy na naszej masy i miksujemy.
Nasza masę wykładamy na spod. Na wierzch dajemy kilka łyżek pulpy i wykałaczka robimy szlaczki.
Wkładamy do lodówki na cała noc.