Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy. Mango podbija smak.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Spód Herbatniki mielimy, masło rozpuszczamy z czekolada. Mieszamy masło, czekoladę oraz herbatniki. Wykładany spód tortownicy 26cm. Wkładamy do lodówki.
Ser miksujemy ze śmietanka. Dodajemy pulpę z mango, miksujemy. Na koniec dodajemy mascarpone oraz kilka kropel ekstraktu waniliowego.
Żelatynę zalewany woda. Odstawiamy aż napęcznieje, następnie podgrzewany do rozpuszczenia. Dodajemy 2 łyżki masy sernikowej i mieszamy. Dodajemy na naszej masy i miksujemy.
Nasza masę wykładamy na spod. Na wierzch dajemy kilka łyżek pulpy i wykałaczka robimy szlaczki.
Wkładamy do lodówki na cała noc.