Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Ciastka pokrusz w malakserze. Dolej rozpuszczone masło i wymieszaj. Wyłóż spód tortownicy (24 cm) papierem, wysyp na to masę biszkoptową i wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz 10 minut.
W misie miksera umieść twaróg, cukier, skrobię, sok z limonki i mieszaj, dodając stopniowo jajka i kremówkę.
Przygotowaną masę serową podziel na dwie części. Do jednej dodaj matchę, do drugiej skórkę z limonki.
Część zieloną nałóż na podpieczony spód i piecz w kąpieli wodnej w 160°C około 15 minut, aż się delikatnie zetnie.
Następnie nałóż pozostałą masę z limonką i piecz kolejne 40-50 minut w kąpieli wodnej.
Po dopieczeniu przestudź sernik, a następnie wstaw go do lodówki na około 4-6 godzin.
Czas: 90 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV