Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Mozaika
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 104
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 104
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 509
Składniki
Ser łączymy z jajkami i cukrem. Do masy dolewamy śmietanę i dodajemy budynie. Cały czas bardzo dokładnie ucieramy. Powstałą masę serową dzielimy na 3 części. Do jednej części sera dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej części sera dodajemy kakao i mieszamy.
Masę kakaową wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na masę kakaową dajemy masę makową. Na masę makową dajemy masę serową. Na górę układamy wiśnie i odwracamy łyżką. Sernik pieczemy godzinę w temperaturze 170C. Smacznego!