Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na herbatnikach"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Herbatniki miażdżymy wałkiem do ciasta lub miksujemy i mieszamy z masłem. Wykładamy do tortownicy, mocno dociskamy do dna.
Dwie galaretki owocowe w jasnym kolorze rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i studzimy. Zimne, ale jeszcze płynne galaretki miksujemy z twarogiem i cukrem pudrem. Przekładamy do tortownicy, wierzch wyrównujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance wrzątku i studzimy. Sernik dekorujemy truskawkami i zalewamy zimną, płynną galaretką truskawkową. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 190 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 31,2 gŹródło: Rewia