Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4640
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4640
Składniki
Masło, cukier, kakao, mleko i cukier waniliowy włóż do garnka i doprowadź do wrzenia, mieszaj do połączenia składników, zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj. Odlej pół szklanki masy kakaowej a do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukier waniliowy, dodaj roztopione i wystudzone masło, twaróg, budyń oraz sok z cytryny, na koniec dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto kakaowe, na ciasto wyłóż masę serową. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Zostaw przy uchylonych drzwiach do wystygnięcia.
Sernik po wystygnięciu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi.