Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rabarbarem i innymi owocami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3912
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3912
Składniki
Na ciasto: masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć, schłodź. Rabarbar umyj, obierz, pokrój na kawałki. Truskawki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Na masę: masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Białka ubij. Twaróg dokładnie wymieszaj z masą żółtkową, delikatnie połącz z pianą i budyniowym proszkiem. Ciastem wyłóż dno i boki prostokątnej formy. Przykryj masą serową, posyp owocami (mogą być mrożone), na wierzchu ułóż rabarbar i truskawki. Piecz godzinę w 190°C, posyp cukrem pudrem.