Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rabarbarem i innymi owocami
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Na ciasto: masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć, schłodź. Rabarbar umyj, obierz, pokrój na kawałki. Truskawki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Na masę: masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Białka ubij. Twaróg dokładnie wymieszaj z masą żółtkową, delikatnie połącz z pianą i budyniowym proszkiem. Ciastem wyłóż dno i boki prostokątnej formy. Przykryj masą serową, posyp owocami (mogą być mrożone), na wierzchu ułóż rabarbar i truskawki. Piecz godzinę w 190°C, posyp cukrem pudrem.