Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rabarbarem i innymi owocami
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3247
Składniki
Na ciasto: masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć, schłodź. Rabarbar umyj, obierz, pokrój na kawałki. Truskawki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Na masę: masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Białka ubij. Twaróg dokładnie wymieszaj z masą żółtkową, delikatnie połącz z pianą i budyniowym proszkiem. Ciastem wyłóż dno i boki prostokątnej formy. Przykryj masą serową, posyp owocami (mogą być mrożone), na wierzchu ułóż rabarbar i truskawki. Piecz godzinę w 190°C, posyp cukrem pudrem.