Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rabarbarem i innymi owocami
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 253
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 253
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4463
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Składniki
Na ciasto: masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć, schłodź. Rabarbar umyj, obierz, pokrój na kawałki. Truskawki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Na masę: masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Białka ubij. Twaróg dokładnie wymieszaj z masą żółtkową, delikatnie połącz z pianą i budyniowym proszkiem. Ciastem wyłóż dno i boki prostokątnej formy. Przykryj masą serową, posyp owocami (mogą być mrożone), na wierzchu ułóż rabarbar i truskawki. Piecz godzinę w 190°C, posyp cukrem pudrem.