Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek jak serniczek na trochę innym spodzie ;) Ale bardzo smaczny :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 116
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2941
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 116
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2941
Składniki
Masło roztopić najlepiej od razu w miseczce, dodać do tego wszystkie składniki i ze sobą połączyć. Masa będzie krucha, przypomina konsystencję kruszonki. Wsypujemy go do dużej tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. (ja też go trochę podpiekam zanim położę masę serową)
Masa serowa
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką puszystą masę. Dodajemy rdzeń z wanilii (ew. cukier waniliowy)
Wsypujemy budyń i dobrze ucieramy
Stopniowo dodajemy olej ciągle ucierając (ostrożnie bo może się masa zważyć, choć rzadko się to zdarza)
Stopniowo wlewamy mleko (Masa zrobi się rzadka)
Dodajemy twaróg (Masę najlepiej zmiksować)
Do takiej masy dodajemy ubite białka. UWAGA! Białek jest 9 bo wykorzystujemy też te pozostałe po żółtkach przeznaczonych na ciasto na spód.
Masę serową wylewamy do z przygotowanym już spodem. Pieczemy ok 2-3 godz. w temp 150 st. Studzimy też w piekarniku. (Gdy tylko zetnie się wierzch przykrywamy ciasto papierem lub folią aluminiową żeby się nie przypalił)
Taki serniczek można polać polewą czekoladową lub toffi i posypać orzeszkami. Smacznego! :)