Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113211
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 632
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1092
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113211
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 632
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1092
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 723
Składniki
Tłuszcz, 1 szkl. cukru, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno blachy. Zostawić trochę ciasta do starcia na wierzch masy.
Białka ubić, dodać 1 szkl. cukru i cukier waniliowy. Pianę połączyć ze śmietaną. Wsypać budyń i wymieszać. Całość wyłożyć na ciasto. Na tarce zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok. 40-50 min. w temp. 180 st.