Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływający się w ustach sernik. Polecam :)
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 55
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 221
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 591
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2416
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 55
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 221
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 591
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2416
Składniki
Wykonanie ciasta: Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do zamrażarki na pół godziny, ( w tym czasie zrobić masę serową ). Rozwałkować ciasto na cienki placek. Wykonanie masy serowej: Masę serową robimy w większej misie. Ucieramy 6 żółtek, cukier, cukier waniliowy aromat waniliowy, olej i dodajemy na koniec budyń. Ucieramy chwilę, dodajemy ser i nadal ucieramy. Ubijamy pianę z białek i szczypty soli. Do masy serowej dodajemy ubitą pianę z białek oraz dodajemy podczas miksowania rodzynki.Kończymy miksowanie. Miksujemy na wolniejszych obrotach. Wykonanie sernika: Na spód tortownicy dajemy papier do pieczenia i odmierzony kawałek ciasta kruchego. Nakładamy masę serową, równo rozprowadzamy.
Tak przygotowaną tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 60 minut bez termoobiegu.
Po upieczeniu sernik niech postoi w piekarniku przez 20 minut. Ostudzony sernik wkładamy do lodówki żeby doszedł.
Przekrojony sernik.
Smacznego!!!