Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na zimno"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7984
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7984
Składniki
Trzy banany obrać, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Galaretki przygotować oddzielnie wg przepisu na opakowaniu, używając połowę wody.
Śmietanę ubić, porcjami dodawać ser. 1/3 masy wymieszać z bananami, kajmakiem i 2/3 rozpuszczonej żelatyny, rozłożyć w tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej biszkoptami, schładzać godzinę.
Do czerwonej galaretki dodać resztę żelatyny, wystudzić, zmiksować z pozostałym serem i cukrem pudrem, wyłożyć na masę bananowo-kajmakową, wstawić do lodówki na godzinę.
Wierzch sernika udekorować talarkami pozostałych bananów, zalać tężejącą zieloną galaretką. Deser wstawić do lodówki do stężenia na ok. 2 godziny.
ok. 30 min plus chłodzenie.Źródło: Twoje Imperium