Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni z sezonowymi owocami.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2254
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 399
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2254
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1004
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Rozrobić dwie galaretki cytrynowe krystaliczne z gorącą wodą (ilość wody o połowę mniejsza niż na opakowaniu) Masę serową wrzucic do naczynia i wymieszać z przestudzonymi galaretkami. Ubić śmietanę. Do masy serowej z galaretkami dodać ubitą bitą śmietan i wymieszczać całosć delikatnie łyżką.
Przelać masę do tortownicy. Schlodzić w lodówce. Sernik wyjąc z lodówki po zastygnieciu. Rozgrzać czekoladę i wylać na brzeg sernika uzykując efekt drip. Udekorować owocami i bezami według uznania.