Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni z sezonowymi owocami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 372
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 825
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Rozrobić dwie galaretki cytrynowe krystaliczne z gorącą wodą (ilość wody o połowę mniejsza niż na opakowaniu) Masę serową wrzucic do naczynia i wymieszać z przestudzonymi galaretkami. Ubić śmietanę. Do masy serowej z galaretkami dodać ubitą bitą śmietan i wymieszczać całosć delikatnie łyżką.
Przelać masę do tortownicy. Schlodzić w lodówce. Sernik wyjąc z lodówki po zastygnieciu. Rozgrzać czekoladę i wylać na brzeg sernika uzykując efekt drip. Udekorować owocami i bezami według uznania.