Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z serków homogenizowanych na biszkoptach
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16755
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Składniki
Po dwie galaretki jednego koloru rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i zostawić to ostygnięcia , tortownicę ok 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozkładając okrągłe biszkopty jedną porcję przestudzonej jednokolorowej galaretki połączyć z dwoma serkami homogenizowanymi i wylać na biszkopty , żeby nie zaczęły pływać to zalać je małą ilością galaretki włożyć do lekkiego stężenia do lodówki a potem uzupełnić resztą masy i włożyć ponownie do lodówki do stężenia na stężałą masę położyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączonej ze serkiem , postępując tak jak za pierwszym razem , włożyć do lodówki . Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki .
Na tężejącą masę rozłożyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączoną z dwoma serkami , postępując tak jak za pierwszym razem ,żeby owoce nie pływały włożyć do lodówki . Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki do stężenia .