Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek wg starego domowego przepisu
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2732
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3173
Składniki
Zagotować 1 litr mleka.
Śmietanę zmiksować z całymi jajkami i wlać do mleka.
Całość gotować na małym ogniu i delikatnie mieszać drewnianą łyżką aż oddzieli się serek (około 12 minut).
Odcedzić serek na sitko.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce ostudzony serek.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami i równomiernie rozłożyć masę (biszkopty można zanurzyć na chwilkę w osłodzonej wodzie z sokiem z połówki cytryny).
Zalać lekko tężejącą galaretką.
Ciasto schłodzić w lodówce.