Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką. Sernik na jasnym biszkopcie , wyszedł pyszny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1198
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3358
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 932
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1198
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3358
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 932
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę z proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką, ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.Nasączyć sokiem z brzoskwiń.
masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt i wyrównać.
Poukładać połówki odsączonych brzoskwiń, lekko wciskając w masę. Schłodzić w lodówce.
galaretka-Wodę zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto, schłodzić i przetrzymywać w lodówce.