Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejszy i najprostszy sernik jaki przyszło mi do tej pory robić, a przy tym smakuje wyśmienicie. Ciasto bardzo lubiane przez dzieci jaki przez dorosłych. Idealne do popołudniowej kawki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
W 2 szklankach wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki brzoskwiniowe. Odstawimy do ostygnięcia, tak aby zaczęły lekko tężeć. Masło rozpuszczamy i dodajemy do pokruszonych herbatników. Mieszamy. Tak przygotowane herbatniki wykładamy, lekko ugniatając na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiowa.
Ser miksujemy z cukrem pudrem.
Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i dalej miksujemy około 1 minuty.
Tak przygotowana masę serową wlewamy na herbatniki, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki aby masa stężała.
W miedzy casie w 1 litrze wrzącej wody rozpuszczamy pozostałe dwie galaretki brzoskwiniowe. Odstawiamy do ostygnięcia, aby zaczęły lekko tężeć. Kiedy galaretka zacznie tężeć wówczas na masie serowej układamy obrane cząstki mandarynek.
Mandarynki zalewamy tężejącą galaretką i całe ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d