Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy pyszny sernik na zimno!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15635
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15635
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Ser mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy na gładką masę z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po łyżce ser i kontynuujemy dalej ucieranie. Dodajemy tężejące galaretki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na nasączone wódką i ułożone w tortownicy (O 21 cm) biszkopty. Wstawiamy do lodówki, aby masa się utwardziła. W tym czasie przygotowujemy galaretkę agrestową wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wyciągamy z lodówki sernik, rozkładamy na nim umyte wcześniej borówki i zalewamy galaretką.