Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy pyszny sernik na zimno!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 772
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 478
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 187
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 772
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 478
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666440
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Ser mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy na gładką masę z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po łyżce ser i kontynuujemy dalej ucieranie. Dodajemy tężejące galaretki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na nasączone wódką i ułożone w tortownicy (O 21 cm) biszkopty. Wstawiamy do lodówki, aby masa się utwardziła. W tym czasie przygotowujemy galaretkę agrestową wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wyciągamy z lodówki sernik, rozkładamy na nim umyte wcześniej borówki i zalewamy galaretką.