Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy pyszny sernik na zimno!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 817
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 817
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Ser mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy na gładką masę z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po łyżce ser i kontynuujemy dalej ucieranie. Dodajemy tężejące galaretki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na nasączone wódką i ułożone w tortownicy (O 21 cm) biszkopty. Wstawiamy do lodówki, aby masa się utwardziła. W tym czasie przygotowujemy galaretkę agrestową wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć wyciągamy z lodówki sernik, rozkładamy na nim umyte wcześniej borówki i zalewamy galaretką.