Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki deser bez pieczenia. Dodatek jagód podnosi jego smak i aromat.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Dno tortownicy - o średnicy 22 cm wyłożyć biszkoptami.Skropić zimną kawą. Galaretki rozmieszać w 1,5 szklanki gorącej wody. Jedną łyżkę rozpuszczalnej kawy rozmieszać w trzech łyżkach wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Osobno ubić śmietankę 36%. Wciąż miksując, dodawać do masy serowej. Następnie wlewać powoli lekko tężejącą galaretkę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną kawę a do drugiej jagody. Wykładać na nasączone biszkopty.Wstawić do lodówki na 2 godziny. Oblać rozpuszczoną mleczną czekoladą.