Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki deser bez pieczenia. Dodatek jagód podnosi jego smak i aromat.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20592
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2282
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 37
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20592
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2282
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 37
Składniki
Dno tortownicy - o średnicy 22 cm wyłożyć biszkoptami.Skropić zimną kawą. Galaretki rozmieszać w 1,5 szklanki gorącej wody. Jedną łyżkę rozpuszczalnej kawy rozmieszać w trzech łyżkach wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Osobno ubić śmietankę 36%. Wciąż miksując, dodawać do masy serowej. Następnie wlewać powoli lekko tężejącą galaretkę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną kawę a do drugiej jagody. Wykładać na nasączone biszkopty.Wstawić do lodówki na 2 godziny. Oblać rozpuszczoną mleczną czekoladą.