Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na zimno z kolorowym lukrem"
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 223
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 180
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19166
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 223
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 180
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19166
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 101
Składniki
Brzoskwinie odsącz, pokrój. Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, połowę wyłóż na dno tortownicy. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, lekko wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier. Stopniowo dodawaj serek oraz żelatynę, delikatnie miksując. Dodaj brzoskwinie, wymieszaj łyżką.
Masę wyłóż na spód, przykryj warstwą ciastek z masłem, polej lukrem, udekoruj płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień