Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek, który szybko znika ze stołu :)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 79
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 290
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 79
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1343
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 290
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 64
Składniki
Galaretki zieloną, żółtą i pomarańczową rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy według przepisu podanym na opakowaniu. Wszystkie galaretki odstawiamy, żeby zaczęły tężeć. Ser biały twarogowy miksujemy blenderem, stopniowo dodajemy cukier puder i jeszcze chwile miksujemy (jak nie mamy blendera , to ser mielimy przez maszynkę, dodajemy cukier puder i ucieramy). Okrągłą formę o średnicy 24 cm wykładamy herbatnikami. Utarty ser z cukrem dzielimy na trzy części. Do jednej części dajemy tężejącą galaretkę zieloną i miksujemy razem do uzyskania jednolitej masy, do drugiej pomarańczową, a do trzeciej żółtą. Na herbatniki wykładamy masę zieloną, dajemy chwilę do lodówki, następnie wykładamy masę pomarańczową i również dajemy chwilę do lodówki i na koniec wykładamy masę żółtą i również dajemy chwilę do lodówki. Następnie na masę żółtą układamy umyte i wyszypułkowane truskawki i zalewamy galaretką czerwoną.
Sernik dajemy na około dwie godziny do lodówki.