Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, proste i dosyc szybkie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Galaretki rozrabiamy wg przepisu w 2 osobnych naczyniach. Czerwona odstawiamy w chłodne miejsce. Pomarańczowa nasączamy biszkopty i układamy w formie.
4 łyzeczki żelatyny zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy żeby napęczniała. Po ok 10 min zalewamy 0,5 szkl dobrze ciepłej wody , mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia.
Ubijamy piane z 2 białek i odstawiamy na bok.
200g masła (najlepiej wyjąć je wczesniej z lodowki żeby było miękkie) ucieramy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na puch/ do białości. Dodajemy po jednym żółtku ciągle ucierająć.
Dodajemy serki. Miksujemy a nastepnie wlewamy żelatynę. Mieszamy i na koniec delikatnie mieszając dodajemy białka. Wylewamy wszystko na biszkopty i wsadzamy do lodowki na dobra godzinę.
Gdy widzimy ,że sernik już dosyc dobrze się ściął (tak ,że nie grozi nam ,że galaretka wpadnie do środka) wlewamy na wierzch tężejącą czerwoną galaretkę. Wsadzamy do lodowki. Przed wylaniem galaretki mozna ułozyc dostepne owoce sezonowe.