Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy Sernik jaki jadlam Zapraszam na przepis
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 66
Pasta ma intensywny, doskonały smak, mam nadzieję, że temu kto się skusi będz...
Odsłon: 60
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 66
Pasta ma intensywny, doskonały smak, mam nadzieję, że temu kto się skusi będz...
Odsłon: 60
Składniki
Tortownica 24 cm
Herbatniki mielimy na pył, dodajemy roztopione masło łączymy i wysypujemy na tortownicę i ugniatamy. Odkładamy do lodówki. Składniki na masę serową blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki.
Piekarnik rozgrzewamy na 180° , na blachę wylewamy ok 2-3cm wrzącej wody, tortownicę ustawiamy na półce nad wodą i pieczemy ok 10minut w 180° , następnie 90minut w 120° , po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik w środku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.
Przygotowujemy masę na wierzch. W kąpieli wodnej rozpuszczamy kajmak i śmietankę. Wylewamy na sernik. Sernik trzymamy w lodówce