Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy Sernik jaki jadlam Zapraszam na przepis
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 60
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 60
Składniki
Tortownica 24 cm
Herbatniki mielimy na pył, dodajemy roztopione masło łączymy i wysypujemy na tortownicę i ugniatamy. Odkładamy do lodówki. Składniki na masę serową blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki.
Piekarnik rozgrzewamy na 180° , na blachę wylewamy ok 2-3cm wrzącej wody, tortownicę ustawiamy na półce nad wodą i pieczemy ok 10minut w 180° , następnie 90minut w 120° , po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik w środku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.
Przygotowujemy masę na wierzch. W kąpieli wodnej rozpuszczamy kajmak i śmietankę. Wylewamy na sernik. Sernik trzymamy w lodówce