Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera mamy jogurty naturalne. Sernik jest przez to delikatniejszy i bardziej kremowy. Moim zdaniem nie odbiega smakiem od tradycyjnego sernika.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15815
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15815
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wałkuję na wielkość formy. Masa jogurtowa: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję jogurt naturalny. Delikatnie mieszam. Dodaję budynie waniliowe. Delikatnie mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Ciasto piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.