Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera mamy jogurty naturalne. Sernik jest przez to delikatniejszy i bardziej kremowy. Moim zdaniem nie odbiega smakiem od tradycyjnego sernika.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 865
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 266
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31513
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 865
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 266
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31513
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wałkuję na wielkość formy. Masa jogurtowa: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję jogurt naturalny. Delikatnie mieszam. Dodaję budynie waniliowe. Delikatnie mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Ciasto piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.