Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pod migdałową kruszonką"
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14851
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14851
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Ciasto: mąkę i proszek przesiej, dodaj jajko, cukier, mleko i posiekane masło, zagnieć, schłodź. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C.
kruszonki zag nieć, schłodź.
Masa: śliwki pokrój. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając twaróg i budyń. Śmietanę i białka oddzielne ubij. Dodaj do masy, połącz. Posmaruj ciasto, ułóż śliwki, posyp kruszonką.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie