Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47781
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165638
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 412
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47781
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165638
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 412
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Truskawki (część całych odłożyć) zmiksować z cukrem, zagotować i rozpuścić w nich galaretkę i łyżeczkę żelatyny, ostudzić. Biszkopty zmiksować ze stopionym masłem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, wyłożyć dno okrągłej formy i na ok. 10 min. schować do lodówki. następnie przelać masę truskawkową. Następnie powsadzać całe owoce i schować do lodówki aż masa stężeje.
Ser zmiksować z cukrem pudrem, śmietanką i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej przelać zahartowana żelatynę, szybko połączyć. Gotową przelać na masę truskawkową schować do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie ciasto ozdobić świeżymi truskawkami. Smacznego!