Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1271
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4030
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1005
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1271
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4030
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1005
Składniki
Truskawki (część całych odłożyć) zmiksować z cukrem, zagotować i rozpuścić w nich galaretkę i łyżeczkę żelatyny, ostudzić. Biszkopty zmiksować ze stopionym masłem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, wyłożyć dno okrągłej formy i na ok. 10 min. schować do lodówki. następnie przelać masę truskawkową. Następnie powsadzać całe owoce i schować do lodówki aż masa stężeje.
Ser zmiksować z cukrem pudrem, śmietanką i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej przelać zahartowana żelatynę, szybko połączyć. Gotową przelać na masę truskawkową schować do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie ciasto ozdobić świeżymi truskawkami. Smacznego!