Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik szachownica"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier, mleko oraz kakao. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż wszystkie się połączą. Przestudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, jajka, wlej zawartość rondelka, zmiksuj.
Dno prostokątnej formy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej ciasto. Piecz 25-30 min w temp. 180°C. Wystudzone ciasto pokrój na paski równej szerokości (8-10 pasków).
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmiksuj margarynę, żółtka oraz oba cukry. Nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj twaróg oraz proszek budyniowy. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę, w której piekło się ciasto wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej połowę pasków ciasta, zachowując między nimi równe odstępy. Wolne przestrzenie wypełnij połową masy serowej.
Na masie serowej ułóż pozostałe paski ciasta a w wolne przestrzenie wlej pozostałą masę serową. Piecz 45-50 min w temp. 180°C.
110 minut. Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie