Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy jeszcze trwa, więc zapraszam na bardzo efektowne, łatwe i pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami w roli głównej.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85137
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2433
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3859
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85137
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2433
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3859
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Składniki
Miskę wykładamy dokładnie folią spożywczą lub aluminiową. Bardziej polecam spożywczą, mi się niestety skończyła i tego nie zauważyłam :)Następnie truskawki kroimy na plasterki i wykładamy nimi całą miskę.
Następnie w małej miseczce dokładnie mieszamy galaretkę i 125ml wrzącej wody, odstawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem, następnie dodajemy do niej serek homogenizowany-miksujemy.
Następnie do masy dajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, na koniec dodajemy resztę pokrojonych truskawek.
Masę delikatnie przekładamy do miski.
Na górę dajemy namoczone w ponczu podłużne biszkopty.
Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki by wszystko stężało. I gotowe. Następnie do miski przykładamy talerz, odwracamy ja do góry dnem i zsuwamy. Odklejamy folię i gotowe :)